[...] Płeć: Mężczyzna Wiek: 19 Waga: 138 Wzrost: 185 Obwód klatki: brak Obwód ramienia: brak Obwód talii: brak Obwód uda: brak Obwód łydki: brak Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: na dzień dzisiejszy, nie wiem Aktywność w ciągu dnia: zamierzam pływać na basenie, oraz ćwiczyć na siłowni Uprawiany sport lub inne formy [...]
Witam, mam nadzieje,z e ktos mi pomoze, doradzi, poprawi.. Mam 30 lat, do 27 roku zycia, waga na poziome 45-47 Po wyjezdzie do stanow i kuracji hormonalnej 65 kg.. Obecnie waga sie ciagle meidzy 58-63 Teraz cwicze codziennie, po 0.5h na orbitreku plus cwiczenia na zmiane: na ramiona, brzuszki, uda, w sobote 1-2 h na orbitreku plus ramiona Moje [...]
[...] Jednakże wpływa na poprawę stosunku frakcji HDL do LDL. Redukuje stany zapalne pacjentów donosi o redukcji bólów stawowych, kiedy znajduje się na diecie low carb. Wysoki poziom insuliny jest powiązany z markerami stanów zapalnych. Produkcja insuliny jest mniejsza w przypadku diety low carb. Kolejny marker hs-CRP, który jest powiązany z [...]
[...] za dużo cukrów (pomimo iż zrezygnowałem praktycznie całkowicie z biegłego cukru) i tłuszczy nasyconych. Z drugiej strony, zdecydowanie miałem problem, aby osiągnąć pożądany poziom spożycia białka, i czasem węglowodanów (zwłaszcza bez przekroczenia poziomu cukru). Zacząłem, więc "wspomagać" się białkiem w proszku. Jak ostatnio gdzieś wyczytałem, [...]
[...] podobne do ludzkich hormonów steroidowych. Dwa najaktywniejsze steroidy tribulusa czyli diosgenina i protodioscyna, jak wynika z potwierdzonych badań, podnoszą o ponad 70% poziom gonadotropiny LH odpowiedzialnej za stymulację syntezy testosteronu, jak również – o ponad 40% – poziom wolnego testosteronu, czyli najsilniejszego hormonu [...]
[...] się zaś o 4,5 cm. Osoby z grupy leczonej acomplią zmniejszyły masę ciała aż o 8,6 kg, a ich obwód w talii został zredukowany o 8,5 cm. „Cudowna tabletka" zmniejsza też poziom złego cholesterolu i stabilizuje poziom dobrego cholesterolu oraz cukru we krwi, co pomoże przede wszystkim diabetykom. Acomplia zwalcza zły cholesterol znacznie [...]
[...] się do powstania bardziej anabolicznego (sprzyjającego wzrostowi) środowiska. Hamuje katabolizm - dzięki swoim zdolnościom buforującym pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu pH w mięśniach. Jest to o tyle istotne, że większość enzymów, odpowiedzialnych za rozpad tkanki mięśniowej, może działać tylko w bardzo kwaśnym środowisku. Wykazuje [...]
[...] mięśni oraz nasilenie syntezy glikogenu, 5. wzrost utleniania kwasów tłuszczowych co powoduje zmniejszone ryzyko gromadzenia tkanki tłuszczowej, 6. utrzymywanie optymalnego poziomu cukru we krwi, 7. ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Innymi słowy aminokwasy BCAA zwiększają gromadzenie glikogenu a zatem pośrednio wpływają na [...]
Napoje izotoniczne: fakty i mity SUPLEMENTACJA - Odpowiedni poziom płynów w organizmie jest kluczowym składnikiem odżywiania sportowców... Napoje izotoniczne: fakty i mity Dr Bob Murray, FACSM, dyrektor Gatorade Sports Science Institute Odpowiedni poziom płynów w organizmie jest kluczowym składnikiem odżywiania sportowców, a jednak często [...]
[...] wystąpił efekt adaptacji organizmu do wysiłku (czyli aby trening przyniósł efekty). Jednakże ich zbytnie nagromadzenie wywołuje efekty negatywne o których za chwilę. Wysoki poziom zmęczenia może być spowodowany długim i (lub) intensywnym biegiem (na przykład startem w maratonie) albo dużą intensywnością treningu gdy efekty zmęczenia akumulują [...]
[...] je ekonomicznie wykorzystywać tlen, wzmacnia układ krwionośny i wpływa na cztery najważniejsze czynniki ryzyka chorób układu krążenia: obniża ciśnienie tętnicze, reguluje poziom lipidów oraz cukru we krwi, pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów. Nie musisz wyczynowo uprawiać sportu. Serce będzie wdzięczne za każde pół godziny aktywności, [...]
[...] stwierdzenie. Warto jednak zaznaczyć, że tak zwane "masowanie", nie jest dla wszystkich i na pewno zanim zdecydujemy się na nadwyżkę kaloryczną warto się zastanowić nad poziomem naszej tkanki tłuszczowej, czyli body fat (bf) Według danych Lohman i wsp. 1997r. tkanka tłuszczowa u aktywnych mężczyzn w przedziale wiekowym od 18 do 40 lat przy [...]
[...] 1. Obniżona ciepłota ciała; 2. Opóźnione dojrzewanie płciowe; 3. Opóźnienie dojrzewania kośćca; 4. Niższa masa ciała; 5. Niższa zawartość tłuszczu w ciele; 6. Niższy poziom insuliny, czasem glukozy; 7. Większa wrażliwość na insulinę (nie było insulinooporności); 8. Niższy poziom trójglicerydów - czasem cholesterolu (to zależało od diety); [...]
[...] Jednak próba głębszej analizy, odsłania zupełnie nowe, wydawałoby się paradoksalne fakty. Problem Anny rzeczywiście ma swoje uzasadnienie. Pomimo prawidłowej masy ciała, poziom tłuszczu w jej ciele utrzymuje się na poziomie 32,1% przy zalecanej dla jej wieku normie 21%, co w przeliczeniu stanowi 6kg naddatku tkanki tłuszczowej. Czy zatem jej [...]
[...] organizmu alanina - przyspiesza metabolizm mięśni poprzez przenoszenie do wątroby resztek węglowych, które zużyte są do syntezy glukozy kwas asparginowy - redukuje poziom amoniaku cystyna - niezbędna do syntezy białek osocza, bierze udział w syntezie kreatyny, glukagonu, insuliny prolina - może stanowić zbiornik energii dla mięśni [...]
[...] coca) na ciśnienie krwi lub puls, 20 na profil lipidowy bądź wskaźnik BMI. Dziesięć badało wskaźniki oporności insulinowej bądź syndromu metabolicznego, 8 badań mierzyło poziom mediatorów stanu zapalnego, 8 stwierdziło wpływ na wazodylatację indukowaną przepływem (FMD – flow mediated vascular dilation). Jako źródła badanych substancji, grupa [...]
[...] zwiększoną produkcję ATP. Horse Power zawiera alfaketoglutarat argininy (AAKG), dichlorowodorek etylowego estru argininy oraz Argininę Ketoisocaproate co radykalnie podnosi poziom tlenku azotu, który zwiększa przepływ krwi i zapewnia stałe zaopatrzenie w składniki anaboliczne do mięśni daleko bardziej efektywnie niż zwykła L-arginina. Dodatkowo [...]
[...] do naruszenia rezerw witaminy A i D. “Ogranicz spozycie tluszczu do 30% kalorii" 30% kalorii w postaci tluszczu to za malo dla wiekszosci ludzi, prowadzi do obnizenia poziomu cukru we krwi i zmeczenia. Tradycyjne diety zawieraly 40% do 80% kalorii w postaci zdrowych tluszczy, w wiekszosci pochodzenia zwierzecego. “Jedz 6-11 posilków [...]
[...] witaminy A w krwi i jej zużycia przez tkanki. Cynk bierze udział w wytwarzaniu prostaglandyn regulujących ciśnienie krwi, rytm pracy serca, funkcje wydzielnicze skóry czy poziom cholesterolu w krwi. Cynk bierze udział w utrzymaniu równowagi innych pierwiastków śladowych jak manganu, magnezu, selenu i miedzi. Korzystne działanie cynku na [...]
[...] ładunków, czyli właściwości jonowych białek serwatkowych. Wykorzystywano w nim żywicę do izolowania materiału białkowego z serwatki, cały czas dostosowując PH, czyli poziom kwasowości. Potem następowała ultrafiltracja, która jeszcze bardziej zagęszczała białko. Nazwał on swój produkt wyizolowanym białkiem proteinowym Bipro Dostarczało ono [...]